Triatlon Duatlon Wetteren - Blog

Lees hier het laatste nieuws over Triatlon & Duatlon Wetteren.

Deelname Hans Feryn aan Ironman van Zurich

Geplaatst door op

Beste leden,

 

Hieronder het verslag van de deelname van Hans Feryn aan de Ironman van Zurich. Een dikke proficiat voor deze prestatie Hans!

Dit jaar viel de Ironman-keuze op Zurich, haalbare rijafstand vanuit België en naar het schijnt zeer mooi fietsparcours. Voor de sportieve begeleiders ook mogelijkheid tot mini- of kwarttriathlon op zaterdag, optie die Elise niet heeft laten passeren. Ondanks nagenoeg geen voorbereiding en niet-goed-gevoel werd om 6u15 opgestaan en de 1/8e triathlon afgewerkt in 1u18” (mooi in het eerste deel van de uitslag).

Vroege aankomst (op dinsdag) om toch wat toerisme-combinatie te kunnen doen, hoewel een citytrip-programma toch niet echt compatibel is met de voorgeschreven rust voor D-day..

Vol vertrouwen door goed afgewerkt trainingsprogramma : in de voorbije 26 weken werden in totaal 180 km (75u) gezwommen, 5954 km (206u) gefietst, 1215 km (114u) gelopen en als voorbereiding ook nog 3 kwarten en 1 halve triathlon afgelegd.  Dit alles goed voor gemiddeld 15u sport/week (variërend van 7 naar 26).

Met toch wat twijfels voor de start, want door omstandigheden wat te weinig (nacht)rust in de laatste voorbereidingsfase, met bovendien als laatste weersvoorspelling 16°C en regenweer (voor 4e maal op 5, toch eens overwegen voor deelname in Lanzarote of Barcelona ..).

Onder het motto dat het weer voor alleman gelijk is, en wij, sterke Vlamingen, nogal wat ervaring met regenweer hebben, om 5u toch onbevreesd richting start getrokken.

Om 6u50 bij wave 1 met de betere zwemmers het water in, met de bedoeling in de staart van die groep te kunnen volgen.

Met 1300e plaats na het zwemmen was dat dus gelukt. Maar met 1u21 wel de traagste tijd ooit, net als vele anderen bleek bij navraag. Mijn analyse is dat de geplande diagonaal nogal ellipsoïdaal is uitgevallen, anderen spraken van sterke stroming door de vele voorbij varende boten. We zullen het allicht nooit weten... In elk geval was hiermee het plan voor een toptijd van tafel.

Daarna vol gas vertrokken voor de 180 km langs het meer van Zurich, gecombineerd met het ‘golvend’ landschap, goed voor 3 deftige klimpartijen. De eerste helft in regenweer, met als gevolg de hele rit natte, koude voeten en extra verzuring in de benen. Ook in het fietsen geen toptijden te verwachten dus.

Maar wat hebben we bijgeleerd ? Zwitserse koeien kalven zonder bijstand (in de 1e ronde een kersvers spartelend kalfje bij zijn moeder en haar vriendinnen in de wei), en daarnaast Zwitserse boeren zijn wel attent (in de 2e ronde waren moeder en kind uit de wei verdwenen en allicht op stal aan het genieten van de agrarische zorg).

Met 5u34 geen supertijd, maar wel opgeklommen naar de 760e plaats.

Met het triatleten-motto ‘never give up’ toch geprobeerd om nog onder de 11u totaaltijd te duiken, hetgeen een voor mij supergoede marathon van 3u55 max zou betekenen.

Met die opdracht dus gestart aan de afsluitende marathon, 4 ronden van 10.5 km langs de oevers van het meer. Met een eerste ronde van 56’ leek het doel haalbaar, maar een tweede van 59’ en een derde van 1.00 u had ik door dat het net niet zou zijn. Met de laatste ronde in 1.04 u bleef ik voor de marathon net onder de 4u, wat een eindtijd van 11.04 opleverde.

Qua tijd niet mijn beste, maar qua plaatsing wel : 638e op +3000 deelnemers, en 38e in de age group 50-54  (vorig jaar 863e op +2000 deelnemers en 55e in age group).

 

Voor de liefhebbers : in totaal zo’n 10.000 calorieën verbrand en 4 l isotone sportdrank binnengekiepert, naast 5 energierepen en 14 energiegels. Zal er nu een tijdje afblijven...

 

Conclusie : we mogen weer eens tevreden zijn, en op naar Klagenfurt 2015 (eind juni in Karinthië)

 
 
 
 
 

 

Reacties

Laat uw reactie achter

Gast donderdag, 22 oktober 2020