Triatlon Duatlon Wetteren - Blog

Lees hier het laatste nieuws over Triatlon & Duatlon Wetteren.

Frank @ Nisraman en X-Terra Italy

Geplaatst door op
Een wedstrijdverslag van TDW'er Frank: 
 
Zaterdag 22/7 was ik klaar met mijn voorbereidingen en zijn we naar La Roche vertrokken om 's anderdaags aan de Nisraman mee te doen. Bij de inschrijving kregen we te horen dat er geen zwemmen was en dat de triathlon een duathlon werd. Geen probleem mijn lopen was  de laatste tijd toch ok.
Zondag 23/7....,opgestaan met een geblokkeerde rug. Nog 2u bezig geweest om deze los te krijgen maar ik bleef scheef staan( ik kon niet meer recht staan, noch recht lopen). We zijn dan nog naar de start geweest maar lang kon ik het daar niet uithouden van de pijn.
Maandag 23/7 vertrokken naar Italië om daar deel te nemen aan X-Terra Italy (Off road triathlon)
Woensdag 25/7 eerste training in Italië... vooral zwemmen om mijn rug soepel te maken. De rest van de week hetzelfde gedaan en soms ook eens MTB en wandelen.
Zondag 30/7 the big day :D
Plaats van de wedstrijd : Scanno and Lago Di Scanno.
Zwemmen in mooi bergmeer.
1500 m in 27' wat snel is voor mij. :D
Fietsen(MTB) op paden met losse keien en daaronder zanderige ondergrond (niet te vergelijken met BE). In tweede deel fietsen zijn we naar een skistation geklommen en daarna een afdaling om U tegen te zeggen. In het dorpje Scanno hadden we ook 2 maal een afdaling van een 30 trappen. Ik rij zo nu en dan wat MTB wedstrijden in de Ardennen maar dit is niet te vergelijken...Ardennen is daartegen een autostrade :-). 30 km in 2u40. Weet het niet 100%, gps viel regelmatig uit.
Lopen( trailrun) ging niet zo goed meer, ook door het parcour. Naar analogie van het fietsen was het hier ook flink klimmen geblazen deels in het dorpje waar het bezaaid ligt met steile trappen en deels in de bergen waar we soms naar boven klauterden. Dan zijn de afdalingen ook niet van de poes want het gaat snel naar beneden op ondergrond vol met losse keien. Het was dan ook een verademing als ik de laatste kilometer op het asfalt kwam en vlot naar de eindstreep liep. Na 4u49 behaalde ik als 152 ste op 381 de eindmeet. Mocht mijn lopen beter geweest zijn had ik de top 10 bij mijn agegroup gehaald. Na het fietsen had ik al de top 10. 
In ieder geval superblij met het resultaat en zeker een aanrader als je uw grenzen wilt verleggen.
Vandaag 1000 meter losgezwommen want rug speelt terug wat op en voor de rest..... Dolce far niente in de Italiaanse zon.
Btw. Ik was de eerste belg een zekere Mewissen Steven, ne jonge gast
 
b2ap3_thumbnail_20431745_10214331737153119_4827550850598947984_n.jpg

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast dinsdag, 19 oktober 2021