Triatlon Duatlon Wetteren - Blog

Lees hier het laatste nieuws over Triatlon & Duatlon Wetteren.

Koen @ Swimkap 1/4 Kapelle-op-den-Bos

Geplaatst door op

Na de 1/8 in Oudenaarde was het vandaag tijd voor mijn doop op de 1/4.

De SwimKap Kapelle-op-den-Bos bestaat uit 1,5 K zwemmen, 40 K fietsen (2 ronden) en een 10,5 K lopen (4 rondjes).

Ik vreesde een beetje voor het zwemmen, niet mijn sterkste discipline. Dit bestond uit 750 m stroomafwaarts in het kanaal van Willebroek en daarna 750 m stroomopwaarts. Doel was om tussen de 40 en 45' binnen te zijn (niet als allerlaatste :) ). Tegen de verwachting in was ik op een goeie 38' terug aan wal. Top!

Vervolgens aanzetten voor het fietsen. Al bij al nog een lange T1, we mochten pas op onze fiets na de matten die voor de wisselzone lagen. Dit ging zeer goed. Waar ik bij het zwemmen een 'aantal' keer (ahem) werd ingehaald, was het bij het fietsen het tegenovergestelde. Een gemiddelde van net geen 34 gehaald, waardoor ik enkele tientallen plaatsen kon goedmaken. De temperatuur hurkte tegen de 27 graden en hoger, dus het was best wel warm. Zo ook mijn energiedrank en water. En dat heb ik gevoeld tijdens het fietsen. Naar het einde toe kreeg ik last van buikpijn en krampen...

Zo dan ook het lopen aangevat. En dit liep niet lekker. Door de buikpijn helemaal geen tempo kunnen maken en puur op karakter aan herstelhartslag de 4 rondjes afgemaakt. De conditie was er echter wel, dus ik ben met een heel goed gevoel geëindigd. Op naar meer :)

 

Koen

 

Zwemmen 00:39:25.12
Fietsen 01:13:16.26
Lopen 00:57:26.22
Totaal 02:53:38.90
 

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast dinsdag, 19 oktober 2021