Triatlon Duatlon Wetteren - Blog

Lees hier het laatste nieuws over Triatlon & Duatlon Wetteren.

Verslag kwarttriatlon Mechelen (20/9)

Geplaatst door op

Mechelen, 20 september, TOP-dag voor TDW!

Ik heb het dus weer aan mijn rekker. Ik kan het verslag schrijven. \"Maar gij kunt dat zó goed\", zeggen ze dan en ik laat me altijd vangen hé. Soit.

Laatste triatlon van het seizoen voor mij en ik heb er eigenlijk niet veel zin in de voorgaande dagen. Ik had me super geamuseerd op de Zwintriathlon en ik had niet veel goesting in een drafting wedstrijd. Maar de dag zelf is het geweldig weer en mijn voornemen is om er volop van te genieten. En niet te vallen. Vooral niet te vallen...! ;-)

Na aankomst zie ik onmiddellijk de familie Van Vooren. Brecht en vader Jan doen mee en Niels is mee om te supporteren. Brecht is nog wat kracht aan het binnenspelen en Jan kijkt toch wat op tegen zijn eerste kwart. Proberen te genieten Jan!

Eerst inschrijven en schoenen klaar zetten in T2. Blijkbaar zijn we (heel het gezin is mee) dit jaar redelijk vroeg want we moeten nog redelijk lang wachten vooraleer de wisselzone open gaat maar dat geeft me tijd om wat bij te praten met de ex-voorzitter van H3O (triatlonclub van Halle), die vooral een superfijne collega is, die de dag ervoor een mooi resultaat behaalde op de Halve van Damme maar toch niet zo goed was als onze Gijs.

Dan naar T1 om de fiets gaan af te zetten en waar ik tegen bijna ex-prof Bert Jammaer zeg dat hij zijn fiets wat moet opschuiven want dat ik anders geen plaats heb. :-)
Zijn er andere sporten waar je je één-op-één kan meten met de top? Super toch.

Samen met vrouw en kinderen wandel ik naar de zwemplas zodat ze alles goed kunnen volgen. Daar komen we ook Arno tegen. Net als Niels heeft hij zijn step mee om als vliegende supporters rond te kunnen sjezen.

De vrouwen starten 25 minuten voor de mannen en Karlien wordt op naam afgeroepen en mag enkele meters voor de andere vrouwen starten dankzij haar prachtige 3e plaats op het Belgisch kampioenschap jeugd een week geleden. Ze komt trouwens als tweede vrouw uit het water.

Allez, het is aan ons. Naar alle verwachting word ik niet afgeroepen. Ik zet me helemaal rechts om niet te veel in het gewoel te zitten en zorg ervoor dat ik op tijd duik. De Eglegemvijver gaat zeer plots redelijk diep waardoor ik vorig jaar al onder water lag nog voor mijn brilletje goed stond. Dit jaar geen problemen. Ik kan op mijn eigen tempo zwemmen en ik geniet met volle teugen van de glinstering van de zon op het blauwe, weliswaar vrij ondoorzichtige, water.

Halverwege mag je even terug over het strand lopen. Net voldoende tijd om de supporters te groeten en mijn zwembrilletje goed te zetten.

Na 25 minuten kom ik met de 69e overall tijd uit het water, wat ik op dat moment natuurlijk nog niet weet. Het is redelijk ver lopen naar de wisselzone en de matten die ze gelegd hebben over het gras, de modder en het beton zijn nat en redelijk glad. Toch even inhouden als we naar beneden onder de spoorweg lopen. De wissel gaat niet bijzonder vlot maar ik heb wel plaats want Jammaer is natuurlijk al lang weg met zijn fiets. 

Ik geraak wat moeilijk in mijn pedalen maar eens ik weg ben vind ik snel een goed tempo. Al in de eerste ronde vormt zich een groep van 15 man en hiermee werken we de drie ronden af. Tijdens de laatste ronde van Karlien komen we elkaar tegen. Ik heb zelfs adem om iets tegen haar te zeggen. Voor het eerst verlies ik geen plaatsen tijdens het fietsen en kan ik, wanneer er eens een gat valt, dit vrij gemakkelijk dicht rijden. Ook tijdens het fietsen amuseer ik me volop, mede dankzij de vele aanmoedigingen langs het parcours. Ik vrees wel dat ik de hoge gemiddelde snelheid zal bekopen tijdens het lopen.

Maar dat blijkt best mee te vallen. Ik kan de twee afsluitende ronden aan ongeveer hetzelfde tempo afwerken. Ik krijg ook nu vele aanvuringen van de supporters en zal uiteindelijke de 43e tijd lopen aan een gemiddelde van 15km/u, exact dezelfde tijd als Brecht. 

Met een totale tijd van 2u12 (5 minuten sneller dan vorig jaar en dat terwijl de winnaar er bijna 3 minuten langer over heeft gedaan) kom ik als 42e overall over de meet. Karlien en Brecht staan al helemaal fris te blinken, Jan komt een beetje later binnen. Hij leverde misschien de beste prestatie van ons allemaal want hij verpulverde zijn vooropgestelde tijd met 18 minuten en zijn \"als ik dat haal dan val ik achterover\"-tijd met ruim 8 minuten. ;-)

Ik sta eigenlijk al klaar om mijn fiets op te halen en naar huis te gaan als mijn vrouw zegt dat ik best nog eens naar de uitslag ga kijken want dat er vooral jonge mannen voor mij over de streep zijn gekomen. Vooral jonge mannen... dan weet je dat je er oud uit ziet.

Als ik ga kijken, ben ik aangenaam verrast want ik ben zowaar voor de tweede keer dit jaar, na Hamme, op het podium gesukkeld (3e H40).
Als ik dit fier ga vertellen blijken ook Karlien en Brecht op het podium te staan (tja, triatlon is een individuele sport dus dan kijk je toch enkel naar je eigen resultaat, niet?). Van stealing my thunder gesproken. ;-)
Nee grapje, ik ben superfier op de jonge atleten en hun prestaties.

Het is wel nog tot 18u00 wachten vooraleer ze aan de podiumceremonie beginnen maar TDW is, na ITC met drie eerste plaatsen (we moeten dringend vrouwen van in de 50 hebben), de meest succesvolle club van de hele namiddag: Karlien 2e D18, Brecht 3e H18 en bibi 3e H40.

Het viel speaker Hans Cleemput ook op want we joelden en klapten veruit het hardst van allemaal. Bij de derde keer: \"Hoe, weeral iemand van TDW op het podium?\" of toch iets in die trant.

Met een supergevoel sluit ik dit seizoen af. Lopen is enorm verbeterd en ook in het zwemmen en het fietsen heb ik een stap voorwaarts gezet. Bedankt Benny voor de trainingen, Seb en Gijs voor de zondagse ritten en mijn gezin voor de steun.

Bedankt aan de sponsors voor de uitrusting. Ik had net op tijd mijn nieuw pakje om te glunderen op het podium.

b2ap3_thumbnail_1702_mechelen2015.jpg

b2ap3_thumbnail_1705_mechelen2015.jpg

b2ap3_thumbnail_1689_mechelen2015.jpg

Reacties

Laat uw reactie achter

Gast dinsdag, 19 oktober 2021