Triatlon Duatlon Wetteren - Blog

Lees hier het laatste nieuws over Triatlon & Duatlon Wetteren.

Verslag Triathlon Gerardmer - Distance Olympique

Geplaatst door op

 

Met zen drieën stonden we zondag aan de start van de kwart triathlon van Gerardmer. Of zoals de Fransen dit zo mooi omschrijven: La Distance Olympique!

 

Negen maanden geleden vroeg ik wie deze uitdaging met mij wou aangaan Jurgen, Eline en ikzelf bleven over. Jammer genoeg moest Yoeri afhaken. @ Yoeri, lees het verslag aandachtig en krijg alvast goesting voor volgend jaar!

Zaterdag 5 september stond de halve triathlon (XL) op het programma. Tom, Marc en Niels kwamen in actie. In een adembenemend mooie omgeving en super ambiance volbrachten deze 3 helden hun opdracht. Tom finishte als 277ste in een mooie 5.47.20, Marc 591ste in 6.16.24 en Niels, die de man met de hamer was tegengekomen tijdens het fietsen, op de 678ste plaats in 6.23.46. In totaal haalden 1420 van de 1600 atleten de eindstreep. We zagen vele stervende zwanen met krampen en spierpijn en wisten meteen dat we het zondag niet cadeau zouden krijgen.

Nadien zijn we per auto even het fietsparcours gaan verkennen. Een ronde van 13,5km met 330 hoogtemeters per ronde. In totaal 3 ronden met telkens de beklimming van de La Rayée. Een helling van 2 km met een gemiddelde van 9% en een piek van 15% bij aanvang van de klim, met kort nadien nog eens een helling van +/- 500m met gemiddeld 9,6% stijging! Goed slapen was de boodschap.

Zondag...eindelijk was het zover. Met een buitentemperatuur van 15°C en een flauw zonnetje was de juiste kledij kiezen vrij belangrijk. Gelukkig had het water een aanvaardbare 20°C. In een prachtig decor met 850 atleten in 1 Wave starten. Eerst de speaker die de ambiance opzweept en dan zonder aftellen het startschot! De eerste honderden meters was het een kwestie van een goede positie te vinden. Dit lukte (gedeeltelijk) voor mezelf, Jurgen vond sneller de vrije baan. Eline had wat problemen in het begin om haar ritme te vinden. Ik zwom een niet onaardige 26.24, zonder te forceren. Jurgen deed beter met 25.42 en Eline haalde een mooie 33.54.

Ik deed het rustig aan bij de wissel, met het fietsen kwam het zwaarste onderdeel er aan. Nog geen 500m na de start wachtte de La Rayée ons op. Op souplesse reed ik naar boven en dat ging vrij goed. Na de La Rayée volgde snel de 2de côte met alweer een piek van +/- 15%. Hier werden slachtoffers gemaakt. Er vielen er 2, voor mij, letterlijk om. Halverwege de 2de ronde haalde ik Jurgen in. Mijn tempo lag iets hoger en we gingen elk op ons eigen elan door. Ik eindige de 40km fietsen met een tijd van 1.41.06. Jurgen kwam een kleine 4 minuten later binnen. Intussen vernam ik van de mama van Eline dat ook zij het goed stelde en de hellingen vlot nam. Met 1.57.06 en 3 gelijkmatige rondetijden van 39\\\' had ze haar race goed ingedeeld.

Het loopparcours, vrij golvend, bleek lastiger dan we ons hadden ingebeeld. De fietskilometers speelden hier uiteraard parten. Jurgen haalde me na ongeveer 2km bij en nam het tempo over.

Mijn loopdiesel was nog niet aangeslaan en hij liep vlot 50m uit. Ik bleef mijn eigen tempo lopen en kwam wonderwel na 5km terug in het spoor van Jurgen. Ik voelde dat hij vertraagde en nam het commando over. Den diesel was aangeslaan... We kruisten na ongeveer 7 km Eline. Ze was ondertussen ruim halfweg haar eerste loopronde. Met een high five bij het kruisen zag ik dat het goed was. Niet dat ik vleugels kreeg, maar het lopen ging me goed af. Ik bleek mijn race goed te hebben ingedeeld. Jurgen zat jammer genoeg door zijn beste krachten heen. Weinig slaap de avond voordien en problemen met de nieuwe fietsschoenplaatjes hadden voor de nodige stress gezorgd. Dit speelde hem toch parten.

Ik eindigde de 10 km in 54.38 op de 400ste plaats met een eindtijd van 3.09.45. Jurgen kwam binnen op 55.54. Hij eindigde als 421ste met een eindtijd van 3.11.41. Eline kwam binnen als 718de op 3.43.43 met een looptijd van 1.05.52

Onze uitdaging zat er op! Moe maar voldaan wachtte ons nog een terugreis van 500km. Ook deze brachten we tot een goed einde ;-)

Tot binnenkort,

Thierry

 

 

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast dinsdag, 19 oktober 2021