Triatlon Duatlon Wetteren - Blog

Lees hier het laatste nieuws over Triatlon & Duatlon Wetteren.

Verslag van Marc op Iron man Klagenfurt

Geplaatst door op

Met enige vertraging, maar daarom niet minder interessant, het verslag van Marc De Vriese in de Iron Man van Klagenfurt:

Woensdag 24 juni zijn we vertrokken richting Klagenfurt in Oostenrijk. 2e Iron Man.
We rijden in twee dagen op. Zo kunnen we het rustiger aandoen en kunnen we op donderdag nog naar het inschrijving secretariaat.
 
De eerste rit brengt ons 900 km ver en we overnachten in wat later bleek een bedevaartsoord annex klooster. Berichtje aan de kinderen. Mama eindelijk geïnterneerd....
 
Geen kaarsje doen branden. We zijn er gerust in na zo een goeie “ winter”.
Overnachting wel leuk want we waanden ons in Fawlty Towers bij Basil en Manuel. Niet beter te vergelijken en super vriendelijk budgetovernachting.
 
Donderdag kort na de middag en na enig zoekwerk ( nog geen bepijling ) de Ironman Dome gevonden. We waren op tijd om nog wat super liquidaties in de shops op de kop te tikken. Overnachting in een vakantiedomein op 13 km. Weg uit de stad en met een zwemmeer.
 
Vrijdag een stuk van het fietsparcours verkend. Weliswaar wel tussen het verkeer maar met de gedachte “ amaai, ik ga hier geen 30 km/uur halen door het golvend parcours ). Maar blijkt later dat vooral het eerste deel het meest zware is.
Zondag om 4h uit bed en met de bus naar de start.
 
Met de tweede wave van start. Niet te erge startoverrompeling maar wel tot in tegenstelling met Frankfurt nooit in een “ veilige rustige “ zone gezwommen. Laatste 1000m was in een vrij smalle beek. Het was dus vechten geblazen maar toch dezelfde tijd als vorig jaar:  1h 12. 300 m naar de fiets. Parcours met 6 hellingen waarvan 2 lange beklimmingen. Steeds golvend maar dan ook met mooie lange tempoafdalingen 5h45. Met 700 meer hoogtemeters en 3 regenbuien een kwartierke sneller dan vorig jaar.
 
Start bij het lopen. Waar zijn mijn benen? “ Ik voel ze niet .... “ . Na 1 km, het gaat te goed? Vertragen maar. Na 2 km. Nog veel te snel, na 3km nog vertragen voor een tijd van 4h. Na 15 km duikt de hitte op. In de bevoorrading zijn enkel Hydro gels en na 20 km beginnen de batterijen leeg te lopen. 4h21, iets trager dan vorig jaar. Hier heb ik wat laten liggen.
 
Docht uiteindelijk een kwartier sneller dan vorig jaar 11:34:59. Super content, zeker gezien de omstandigheden
Nummer twee staat dus op het palmares. Volgend jaar zijn we in maart een maand ‘den hof af’. We verleggen onze doelen naar het najaar in Gerardmer.
 
Nummer 3 komt dan wel het jaar nadien
 
Marc

Reacties

Laat uw reactie achter

Gast donderdag, 22 oktober 2020