Triatlon Duatlon Wetteren - Blog

Lees hier het laatste nieuws over Triatlon & Duatlon Wetteren.

Verslag Zwintriatlon (2/9) door Matthieu

Geplaatst door op

Dat triathlon een ietwat aparte hobby is blijkt al bij het opstaan voor de Zwintriathlon. Ik vertrek om 08:00 vanuit Gent naar Knokke, voor een race die, als alles vlot verloopt, om 13 u 45 start. Het “enige” wat ik nog moet doen is me inschrijven. Bizar, het doet me wat denken aan zeilen, maar daar heb je nog een pak meer werk met je materiaal. 

Eens ik aankom, is er al gigantisch veel volk in het sportcentrum in Knokke. Even wachten en aanschuiven, alle nodige zakken in ontvangst nemen en mezelf 2 super coole nummer tatoos laten zetten. Vrij professioneel allemaal.

Wel is er aan alle inschrijftafels veel gedoe omtrent de licenties van de federatie. Zo goed als niemand heeft die kaart bij en dit wordt streng gecontroleerd. Grappig om aan de tafel van de pro’s naast mij te zien dat de vrijwilliger aan Rob Woestenborghs vraagt om te bewijzen dat hij wel lid is van de federatie…

Nadat ik me heb klaargemaakt, ga ik naar de wisselzone voor het lopen in Knokke, zet alles klaar en vandaar gaan we per fiets naar de start van het zwemmen in Sluis.  Ik maak mijn wissel zwemmen-fietsen klaar en beslis om deze keer mijn schoenen niet met rekkers vast te hangen, maar reeds ervoor aan te doen.

Ik start in de wave PRO 2, geen idee vanwaar ik de eer krijg met die mannen te starten, maar de meesten in mijn categorie lijken hetzelfde te denken.

Het weer is ondertussen opengeklaard en na de regen van de ochtend krijgen we een mooi zonnetje te zien.

De zwemstart verloopt zeer chaotisch. Er wordt, meer dan anders, getrokken, geduwd in mekaars voeten gezwommen… Ik voel me als een klein visje dat niet echt zijn plaats vindt. Het is moeilijk om mijn ritme te vinden, en achteraf gezien ben ik te braaf. Naar het einde toe vind ik beter mijn ritme en wat me opvalt is dat het zwemmen langer is dan in Brugge. De gps geeft trouwens ook aan dat er 1,25 km gezwommen werd in 19:20. Niet echt schitterend, maar op het einde heb ik nog wat goed gemaakt. Ik kom in de middenmoot uit het water en ik beslis om aan te vallen op de fiets…

In het begin lukt dit vlot, ik haal vele renners in. Mijn gps zegt dat ik vaak rond de 40 km/u draai, voor mij een erg mooi tempo. Alles gaat vlot, maar er is een beetje tegenwind.  Eens we kilometer 35 naderen komen we terug in België, de wegen worden slechter en ik begin het erg moeilijk te krijgen om mijn tempo vast te houden.

Ik krijg echt een tikje en zak tot max nog 30 km/u, de vele verkeersdrempels en putten in de weg helpen niet om een goed tempo te vinden. Ik zie veel van de mannen die ik inhaalde terugkomen en kom uiteindelijk net na de middenmoot in de wisselzone na 1u 16 op de fiets voor 45 km.

Ik voelde op het einde van het fietsen al dat ik mijn beste pijlen verschoten had. Het doet echter wel deugd om de rug te rechten en te lopen.  Al kan ik nooit echt een snel tempo ontwikkelen. Ik moet vechten om uit te lopen en tot mijn frustratie zie ik nog meer mannen passeren die ik in het begin van het fietsen voorbij stak. Doseren, het is iets wat ik nog zal moeten leren vrees ik. Ik ben heel blij als ik na 4 slopende rondjes van 2,5 km de finish haal in 49 min. Ik werk de triathlon af in 2u 29, in Brugge was ik sneller, en ik vind het vooral jammer dat ik wat teruggevallen ben.

Dit gezegd zijnde was het opnieuw een zeer goede ervaring, en zijn er veel lessen uit te trekken. Ik zou anderen deze triathlon zeker ook eens aanraden. Heel goed georganiseerd en mooi parcours. Zeker het zwemgedeelte.

Na de finsih kom ik Tom tegen die een mooie tijd haalde van 2u 18.  Moe en voldaan gooien we ons op een fruit en yoghurt buffet! 

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast dinsdag, 19 oktober 2021