Duatlon (2)

 

Programma 

Triatlon & Duatlon Wetteren organiseert op zondag 24 oktober 2021 vier crossduatlons. De afstanden en reeksen blijven hetzelfde als de voorbije jaren, met dus ook hetzelfde fantastisch parcours.

 • 11u00 Small solo
  3 km lopen / 15 km MTB / 3 km lopen 
 • 11u01 Small duo
  3 km lopen / 15 km MTB / 3 km lopen 
 • 11u05: X-Large solo
  9 km lopen / 45 km MTB / 6 km lopen   
 • 11u06: X-Large duo
  9 km lopen / 45 km MTB / 6 km lopen

Bij de solo wedstrijden zijn er aparte klassementen voor mannen en vrouwen. De duo wedstrijden hebben elk slechts één klassement: of je loper en fietser dus twee vrouwen, twee mannen of een vrouw en man zijn maakt niet uit.

Locatie & Parcours

Start, aankomst en wisselzone bevinden zich in recreatiedomein De Warande. Het loopparcours wordt uitgetekend in de onmiddellijke omgeving van het domein.
Het mountainbikeparcours is ongeveer 15 km lang en is heel afwisselend en bijzonder uitdagend: heel technische stukken afgewisseld met zuigende modder in de bossen van Wetteren, Smetlede en Serskamp, met tussendoor enkele snellere passages. Het parcours is ongewijzigd ten opzichte van dat van vorig jaar. 

Er worden twee parcoursverkenningen georganiseerd, de data hiervoor worden later meegedeeld. Hierbij wordt in groep eerst de loopronde en vervolgens de MTB ronde op een rustig tempo verkend. Afspraak om 9u stipt in loopkledij op de parking van sporthal De Warande. Het dragen van een helm tijdens de verkenning van het fietsparcours is verplicht. Deze verkenningen staan open voor iedereen, inschrijven is niet noodzakelijk. 

Deelnemen en inschrijven

Inschrijven kan via deze link

Wedstrijdsecretariaat

Het afhalen van rugnummers en chip gebeurt in de inkomhal van de nieuwe sporthal van Wetteren in sport- en recreatiedomein De Warande.
(Warandestraat 14B te 9230 Wetteren)

Kleedkamers & Douches

Kleedkamers & douches vindt u het oude gedeelte van de sporthal De Warande (ingang via de zijkant van het voetbalterrein).

Prijzen

Voor elke deelnemer zijn er naturaprijzen voorzien. De podia overall bij de 4 wedstrijden kunnen rekenen op waardevolle naturaprijzen.

Parking

Op en rond het recreatiedomein De Warande zijn er een 200-tal parkeerplaatsen. Ook in de onmiddellijke omgeving van het domein zijn er veel mogelijkheden om de auto een plaatsje te geven.

Anti–dopinglokaal

Het anti-dopinglokaal bevindt zich in de oude sporthal van Wetteren, eveneens in sport- en recreatiedomein De Warande.

Eten en drinken

Uiteraard blijven de supporters niet in de kou staan. Aan de buitentoog kan je terecht voor frisse én warme drankjes. Er is ook een eetkraam.