Bij duatlon en triatlon wordt vaak gedacht aan de zware Ironmanwedstrijden. Maar deze sporten kunnen evenzeer op een meer bescheiden niveau en met meer beperkte afstanden beoefend worden. Op die manier zijn het veelzijdige sporten die haalbaar zijn voor jong en oud.

De club richt zich hoofdzakelijk tot recreatieve sporters die hun capaciteiten ten volle willen ontwikkelen. Om hun potentieel optimaal te tonen in wedstrijden, wordt er gewerkt met gerichte trainingen onder begeleiding van een ervaren trainer. Triatlon & Duatlon Wetteren tekende de afgelopen jaren present voor de Team Triathlon Series, een regelmatigheidscircuit waarin ploegen het tegen elkaar opnemen in wedstrijden verspreid over Vlaanderen.

Er wordt daarnaast ook ruime aandacht besteed aan mensen die hun eerste stappen in de duatlon- of triatlonwereld willen zetten. Getuige hiervan zijn onze Start to Triatlon en Start to Crawl programma's, waarmee we een laagdrempelige instap voorzien in onze mooie maar uitdagende sport. Meer informatie over deze programma's vind je op deze link.

Onze club geniet heel wat bekendheid door de organisatie van de "Reuzen van Wetteren". Deze crossduathlon (een combinatie van off-road lopen en mountainbiken) trek jaarlijks meer dan 300 deelnemers, en is daarmee één van de grootste duathlons van België. Afspraak eind oktober in recreatiepark De Warande!