BK Ploegentriatlon Doornik 2022

Het seizoen is officieel op gang geschoten, vandaag zijn onze TDW’ers afgezakt naar Doornik om deel te nemen aan het Belgisch kampioenschap ploegentriatlon en tevens ook de 1e manche van de team competitie.
 
Damien haakte op de laatste training jammer genoeg af omwille van een lichte blessure, maar Nick toonde zich een ideale vervanger.
 
Onze 7 olifanten zakten enigszins met een bang hart af richting Doornik omwille van de hardnekkige geruchten over heel koud water, maar dat viel achteraf gezien goed mee. Nick, Kim, Achilles, Jelle, Thomas, Dries en Xander stonden om 16u34 te popelen om eraan te beginnen. Na een snelle zwemstart moest er even wat gas terug genomen worden maar iedereen kwam goed en wel uit het water. Vervolgens was het na een vlotte wissel tijd om 20km te knallen op de fiets. Er werd een stevig tempo van meer dan 38 km/u gefietst. De zeven TDW'ers kwamen samen in de tweede wisselzone zodat de ploeg compleet aan het lopen kon beginnen.
 
Hier werd meteen een vlot tempo gelopen. Door de vele inspanningen die ze al hadden geleverd op de fiets moest eerst Jelle en nadien Nick de ploegmaten laten gaan. Met vijf werd de weg richting de finish verder gezet. Nog even een penalty van 10 seconden uitzitten in de straftent om uiteindelijk binnen te lopen na 1u14’46” met een looptempo van 4’07/km.
 
Deze sterke prestatie resulteert in een 80e plaats op 177 deelnemende ploegen.
Proficiat @KTT met de Belgische titel!